«

»

Harry Potter: The Exhibition

Hej hopp!

Underbart härligt med sommarlov!
Dock känns det som att jag har varit ledig i typ en vecka men egentligen är det ju typ 3,5 vecka! Tiden går alldeles för fort! Börjar redan känna ångest inför att börja skolan igen, haha! Dock har jag för mig att jag brukar få den känslan i slutet av juni men att den brukar gå över! ;D

I alla fall, har haft en himla trevlig helg!

I lördags kom mamma och bror hit och det blev en heldag med dem!
Vi började med att gå på Harry Potter: The Exhibition och åååååh, vad bra det var!
Jag har längtat efter att få gå och det var precis så bra som jag hade hoppats på.

Hur mycket grejer som helst från filmerna och jättefint uppbyggt och allting! Jag älskade det!

Jag totalälskade början på utställningen där man kom in ett rum med en massa skärmar som visade snuttar från alla filmerna så man fick ”följa historien” lite liksom, varpå det slutade med ljudet av ett tåg och då öppnades nästa rum upp där ”Hogwarts Exepress” stod.

Sedan följde en massa olika ”avdelningar”. 
En av mina favoritdelar var ”Den mörka skogen” där man fick se bl.a. kentaurer (varav ena såg så verklig ut att jag knappt vågade titta på den, kändes som den skulle börja röra sig vilken sekund som helst, haha!), Aragog (tror jag, i alla fall en av de stooora spindlarna, haha!) och huvudet av en ungersk taggsvans. Det kan vara så att även Vingfåle var i den här delen men jag minns inte riktigt… oavsett så var Vingfåle med i utställningen i alla fall och var sååå fin!

Sedan älskade jag även ”Den mörka delen” som jag kallade den som innehöll bl.a. en dementor, dödsätarkostymer, horrokruxer, Voldemorts kläder, en förstenad Colin m.m.

Även sista avdelningen som var ”Stora Salen” var en storfavorit där man fick se bl.a. trekampspokalen, kläder från balen, tvillingarnas sjukgodisar, fenixen Faux och Godric Gryffindors svärd!

Ja, alltså… hela utställningen var fantastisk och jag rekommenderar er verkligen att gå och se den om ni gillar filmerna!

I slutet av utställningen fanns en butik där man kunde köpa diverse kopior från filmerna m.m. Allt var VÄLDIGT dyrt men jag bestämde mig för att köpa en trollstav i alla fall så jag köpte Hermiones trollstav som var superfin!

Mamma köpte även en bild av oss som togs precis i början av utställningen och den ser ni här nedanför! ;D

Aja, sluttjatat om utställningen! När den var slut begav vi oss hem och käkade lite pizza och umgicks, dansade även lite Just Dance som Marcus köpte till mig i fredags, hehe! Sjukt kul! :D

Sedan avslutade vi kvällen med att gå på bio och se senaste X-men-filmen som även den var himla bra!
Med andra ord – en perfekt dag med min kära mor och bror!

Igår blev en ganska lugn dag! Jag somnade inte förrän runt 3-halv 4 i lördags natt så jag sov en massa under förmiddagen. På eftermiddagen åkte vi till Söderköping för att fira Lottas födelsedag och det gjorde vi med pizza och tårta och trevligt sällskap!

Och det var min helg det! Nu får vi se vad jag hittar på i veckan men det blir förmodligen lugnt.
På fredag åker jag i alla fall till Småland för den årets vecka hos moster, tjohooo! :D

Nae, nu måste jag äta lite frukost!
Ha det så gött så hörs vi! <3

10467954_1467434223498593_128208450_nAtt alla alltid ska hata Slytherin! ;)
Det roliga var att jag faktiskt blev insorterad i Slytherin av hatten efter att den här bilden togs, hehe!

Kommentera