«

»

Mineral Foundation: Tikei VS e.l.f

(av någon anledningen vill inte vissa ”hopp” fungera i texten,
så jag ber om ursäkt om det ser lite lustigt ut på vissa ställen)

Nu har jag äntligen gjort något som jag har planerat läääänge!
Sedan jag vann en mineralfoundation från e.l.f så har jag tänkt jämföra den med en från Tikei.
Jag ville ta reda på vilken som fungerar bäst och vilka födelar och nackdelar det finns med båda.
Tyckte även att det var ett bra tillfälle att göra det nu när min hy har varit lite sämre, så att man kanske ser bättre ifall någon av de täcker mer och så vidare.

Jag har använt min kabukiborste från Tikei med båda och här nedan ser ni vad jag tyckte!
Bör också nämna att jag inte har någon primer under och inte heller concealer någonstans, på bilderna ser ni endast en osminkad version och en med foundationen på.

e.l.f Mineral Foundation (i färgen Fair Foundation)

Om produkten (från eyeslipsface.co.uk):

Our weightless mineral foundation will help get you on your way to healthier illuminating skin. All our powders blend naturally into the skin, and are so light that they work with your skin colour to create a perfect colour match. All of our foundations contain sun protection factor (spf) 15 and are 100% mineral based with no parabens, no preservatives and no chemical dyes.

Pris: 56 kronor/2,84 gram (HÄR)

Positivt:

+ Färgen passar mig perfekt.
+ Känns väldigt len och skön på huden.
+ SPF 15.
+ Priset.
+ Finns i 13 olika nyanser vilket är rätt bra för att vara e.l.f, de kan vara något snåla på det annars.

Negativt:

Liten burk.
– Svårt att få ut produkten ur burken till locket, får liksom banka hela burken med locket på i bordet för att få ut den mängd jag vill ha i locket.
– Trots tre omgångar med borsten över ansiktet så känner jag fortfarande inte att det täcker så bra som jag skulle vilja, de flesta av mina finnar lyser fortfarande igenom. Verkar alltså inte gå att bygga upp täckningen som man vill.
–  Efter en halv dag så känns det som att all foundation har försvunnit och min hy ser inte alls ut som jag vill att den ska se ut när jag är ute bland folk!

Osminkad

Med e.l.f Mineral Foundation.

Nu är inte detta de bästa bilderna någonsin.
Foundationen täcker ju okej, men som ni förhoppningsvis ser så lyser fortfarande en del av finnarna igenom, vilket alltså inte funkar för mig när min hy är som den är just nu.

 

Tikei Mineral Foundation (i färgen C2)

Om produkten (från Tikei.se):

TiKei Mineral Foundation är en naturlig foundation som inte innehåller några konstigheter eller kemiska tillsatser, endast 100% naturliga mineraler.

 

• Den känns lätt på huden
• Den ger en jämn och fin finish
• Den känns inte som en mask
• Den vårdar och skyddar huden
• Den ger en sminkning som ser naturlig ut
• Den passar även känslig hy

Pris: 129 kronor/9 gram (finns även mindre burkar billigare, köps HÄR)
Positivt:

+ Stor burk, lätt att komma åt produkten.
+ Täcker bra och går enkelt att bygga upp hur mycket täckning man vill ha.
+ Sitter kvar i ansiktet hela dagen, behöver aldrig bättra på.
+ Priset.
+ Väldigt, väldigt många olika nyanser, bör finnas en nyans till alla!
Negativt:
Färgen passar mig väldigt bra, men inte helt perfekt. Har dock sett på hemsidan att de har släppt en ny serie  färger (Rose) som inte fanns när jag köpte min foundation som lär passa mig helt perfekt, så det ska bli spännande att testa!
– Inget solskydd (hittar i alla fall ingen information om att det skulle vara det)
Osminkad
Med Tikei Mineral Foundation

Mitt val: Efter denna jämförelse finns det inget val för mig, jag väljer Tikei före allt annat! e.l.f’s mineralfoundation är helt okej, och när jag inte har några problem med min hy så är denna jättehärlig att använda, då den är väldigt len och skön och eftersom den har SPF 15! 

Men när jag inte känner mig helt bekväm med min hy så väljer jag definitivt Tikei, för den ger mig möjlighet att täcka så mycket som jag vill och håller hela dagen.

Dessutom insåg jag när jag gjorde denna jämförelse att ser man på hur mycket produkt man får så är ju faktiskt Tikei till och med billigare (i alla fall om man köper den stora burken) och det trodde jag inte att den skulle vara! Alltså är Tikei både bättre och billigare, därför blir mitt val enkelt.

2 kommentarer

  1. Martina

    Åh saknar tikei.. Älskade produkten när jag inte hade såhär fet hy som ja har nu. Nu kan ja inte ens använda den :/

  2. wilma

    Beställde en mineral foundation i puder format från tikei igår och förmodligen kommer den imorgon! Men har dessvärre ganska torr hud men när jag smörjer in mig så försvinner det men sen kommer det tillbaka när jag använder vanligt smink, tror du att tikeis mineral foundation torkar ut om jag tar en dag kräm under? Tacksam för svar:)

Kommentera